Dodo Abaszydze

Ze Wikipedia
Przyńdź do: nawigacyje, sznupańo

Dodo Abaszydze (gruź. დავით (დოდო) ივანეს ძე აბაშიძე; po prowdźe Dawid Iwanowicz Abaszydze; rodz. 1 maja 1924 we Tbilisi we ZSRR, teroźńo Gruzyjo, um. 26 stycznia 1990) – gruźiński szauszpiler a reżyser.

Filmografijo[Sprowjej]

Role:

  • 1954 - Konik polny jako Bichino
  • 1955 - Osiołek Magdany
  • 1963 - Biała karawana jako Kierowca
  • 1965 - Chewsurska ballada jako Aluda
  • 1966 - Cierpkie wino jako Rezo
  • 1967 - Wkrótce nadejdzie wiosna
  • 1972 - Gdy zakwitną migdały jako Niko
  • 1973 - Melodie przedmieścia jako Szef policji
  • 1984 - Legenda twierdzy suramijskiej
  • 1988 - Aszik Kerib (Ashug-Karibi)

Reżyseryjo:

  • 1984 - Legenda twierdzy suramijskiej
  • 1988 - Aszik Kerib

Necowe uodwołańa[Sprowjej]