Wadim Abdraszytow

Ze Wikipedia
Przyńdź do: nawigacyje, sznupańo
Wadim Abdraszytow, 2012

Wadim Abdraszytow (ros. Вадим Юсупович Абдрашитов, tatar. Вадим Йосыф улы Габдерәшитов, Vadim Yosıf uğlı Ğabderəşitov; ur. 19 styczńa 1945 we Charkowie) – ruski reżyser filmowy pochodzyńo tatarskigo, pedagog, wyucził śe na inżyńera chemije, a potym zostoł reżyserem.

Czynsto wspůłpracowoł ze pisorzym a scenarzistům Aleksandrym Mindadze. Tworzi dramaty o tyjmach społecznych a uobyczajowych. Zdoboł moc nadgrůd we Rusyji i za granicům.

Jego żoną jest Natella Toidze. Majům dwoje bajtli (Oleg i Nana).

Filmografijo[Sprowjej]

  • 1976 - Głos ma obrona
  • 1979 - Obrót sprawy
  • 1980 - Ochota na lis
  • 1984 - Parad płaniet
  • 1986 - Plumbum, czyli niebezpieczna gra
  • 1988 - Sługa
  • 1990 - Armawir
  • 1995 - Pjesa dla passażyra
  • 1997 - Czas Tancerza
  • 2003 - Burze magnetyczne

Nadgrody i wyrůżńyńo na MFF w Berlińe[Sprowjej]

  • 1989 - Ekstra Nadgroda za film Sługa:
    • Nadgroda Interfilm - wyrůżńyńe
    • Nadgroda im. Alfreda Bauera
  • 1995 - Strzybny Ńydźwjedź za wybitne uośůngńyńća za film Pjesa dla passażyra

Bibljografijo[Sprowjej]