Khwaja Ahmad Abbas

Ze Wikipedia
Przyńdź do: nawigacyje, sznupańo

Khwaja Ahmad Abbas (rodz. 7 czyrwńa 1914 r. we Pańipat we Indyjach, um. 1 czyrwńa 1987 we Bůmbaju) – indyjski pisorz, dźyńńikorz, reżyser, scenarzista a filmowy producynt.

Pisoł we godkach urdu a ynglickij na społeczne a religijne tyjmy. We 1958 roku uostoł nůminowany do Złotyj Palmy za film Cudzoziemiec na Mjyndzynorodowym Filmowym Festiwalu we Cannes.

Tworzyńy[Sprowjej]

Růmany

  • 1945 - Inquilab
  • 1959 - Ćar dil ćar rahen ('Sztyry syrca, sztyry drogi')

Zbjory uosprowkůw

  • 1948 - Zafran ke phul ('Kwjoty szafranu')
  • 1949 - Main kaun hun ('Fto jo żech je')

Filmografijo[Sprowjej]

  • 1946 - Dzieci ziemi - reżyserujo, scynarjusz, producynt
  • 1946 - Miasto na dole - scynarjusz
  • 1951 - Włóczęga - scynarjusz
  • 1955 - Miłość i paragraf - scynarjusz
  • 1957 - Cudzoziemiec - reżyseryjo, scynarjusz

Necowe uodwołańa[Sprowjej]