Lista państw Ojropy

Ze Wikipedia
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania
Państwa Ojropy

We Ojropje je 46 państw (ze państwami tajlowo we Ojropje a bez autůnůmicznych terytoryjůw).

  • najwjůnkszym państwem Ojropy je Rusyjo uo placu 4,5 mln km², a najmńyjszym Watykůn uo placu 0,4 km²
  • 26 państw Ojropy noleży do Ojropejskij Uńije
  • 27 państw Ojropy noleży do NATO
  • 17 państw Ojropy noleży do strefy Ojro

Państwa Ojropy[edytuj | edytuj zdrzōdło]

Fana Mjano państwa Stolica Cołke mjano państwa Uoficjalno godka Plac
(km²)
Liczba ludźi (2014) OU Ojro
Flag of Albania.svg
Albańijo Tirana Republika Albańije albańsko 28 748 3 020 209 X mark.svg X mark.svg
Flag of Andorra.svg
Andora Andora Kśynstwo Andory katalůńsko 468 85 458 X mark.svg Yes check.svg
Flag of Austria.svg
Austrijo Wjedyń Republika Austrije mjymjecko 83 871 8 223 062 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Belgium.svg
Belgijo Bruksela Krůlestwo Belgije francusko, niderlandzko, mjymjecko 30 528 10 449 361 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Belarus.svg
Bjołoruś Mińsk Republika Bjołoruś bjołorusko, rusko 207 600 9 608 058 X mark.svg X mark.svg
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg
Bośńa a Hercegowina Sarajewo Bośńa a Hercegowina bośńacko, chorwacko, syrbsko 51 129 3 871 643 X mark.svg X mark.svg
Flag of Bulgaria.svg
Bułgaryjo Sofijo Republika Bułgaryje bułgarsko 110 910 6 924 716 Yes check.svg X mark.svg
Flag of Croatia.svg
Chorwacyjo Zagrzeb Chorwacko Republika chorwacko 56 542 4 470 534 Yes check.svg X mark.svg
Flag of the Czech Republic.svg
Czesko Republika Praga Czesko Republika czesko 78 866 10 627 448 Yes check.svg X mark.svg
Flag of Montenegro.svg
Czorno Gůra Podgorica Czorno Gůra czornogůrsko 13 812 650 036 X mark.svg Yes check.svg
Flag of Denmark.svg
Dańijo Kopynhaga Krůlestwo Dańije důńsko 43 094 5 569 077 Yes check.svg X mark.svg
Flag of Estonia.svg
Estůńijo Tallinn Republika Estůńije estůńsko 45 226 1 257 921 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Finland.svg
Finlandyjo Helsinki Republika Finlandyje fińsko, szwedzko 338 145 5 268 799 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of France.svg
Francyjo Paryż Republika Francusko francusko 675 417 66 259 012 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Greece.svg
Grecyjo Atyny Republika Grecko grecko 131 940 10 775 557 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Ireland.svg
Irlandyjo Dublin Republika Irlandyje irlandzko, angielsko 70 273 4 832 765 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Iceland.svg
Islandyjo Reykjavík Republika Islandyje islandzko 103 125 317 351 X mark.svg X mark.svg
Flag of Italy.svg
Italijo Rzim Republika Italsko italsko 301 300 61 680 122 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Kazakhstan.svg
Kazachstůn Nur-Sultan Republika Kazachstanu kazachsko, rusko 2 724 900 17 948 816 X mark.svg X mark.svg
Flag of Liechtenstein.svg
Liechtenstein Vaduz Kśůnżynstwo Liechtenstein mjymjecko 160 37 313 X mark.svg X mark.svg
Flag of Lithuania.svg
Litwa Wilno Republika Litewsko litewsko 65 200 3 505 738 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Luxembourg.svg
Luksymburg Luksymburg Wjelge Kśůnżynstwo Luksymburga luksembursko, mjymjecko, francusko 2586 520 672 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Latvia.svg
Łotwa Ryga Łotewsko Republika łotewsko 64 589 2 165 165 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Hungary.svg
Madźary Budapeszt Madźary madźarsko 93 030 9 919 128 Yes check.svg X mark.svg
Flag of Malta.svg
Malta Valletta Maltańsko Republika maltańsko, angelsko 316 412 665 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Germany.svg
Mjymcy Berlin Republika Federalno Mjymjcůw mjymjecko 357 114 80 996 685 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Moldova.svg
Mołdawijo Kiszyńůw Republika Mołdowije mołdawsko (růmůńsko) 33 843 3 583 288 X mark.svg X mark.svg
Flag of Monaco.svg
Můnako Můnako Kśynstwo Můnako francusko 1,95 30 508 X mark.svg Yes check.svg
Flag of Norway.svg
Norwygijo Oslo Krůlestwo Norwygije norwesko 324 220 5 147 792 X mark.svg X mark.svg
Flag of the Netherlands.svg
Ńiderlandy Amsterdam Krůlestwo Ńiderlandůw ńiderlandzko 41 526 16 877 351 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Poland.svg
Polsko Warszawa Polsko Republika polsko 312 679 38 346 279 Yes check.svg X mark.svg
Flag of Portugal.svg
Portugalijo Lizbůna Portugalsko Republika portugalsko 92 931 10 813 834 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of North Macedonia.svg
Půłnocno Macedůńijo Skopje Republika Půłnocnyj Macedůńije macedůńsko 25 713 2 091 719 X mark.svg X mark.svg
Flag of Russia.svg
Rusyjo Moskwa Rusyjsko Federacyjo rusko 17 075 400 142 470 272 X mark.svg X mark.svg
Flag of Romania.svg
Růmůńijo Bukareszt Růmůńijo růmůńsko 238 391 21 729 871 Yes check.svg X mark.svg
Flag of San Marino.svg
San Marino San Marino Republika San Marino italsko 61,6 32 742 X mark.svg Yes check.svg
Flag of Slovakia.svg
Słowacyjo Bratysława Słowacko Republika słowacko 49 035 5 443 583 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Slovenia.svg
Słowyńijo Lublana Republika Słowyńije słowyńsko 20 273 1 988 292 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Serbia.svg
Syrbijo Belgrad Republika Syrbije syrbsko 88 361 7 209 764 X mark.svg X mark.svg
Flag of Spain.svg
Szpańijo Madryt Krůlestwo Szpańije szpańelsko 504 645 47 737 941 Yes check.svg Yes check.svg
Flag of Sweden.svg
Szwecyjo Sztokholm Krůlestwo Szwecyje szwedzko 449 964 9 723 809 Yes check.svg X mark.svg
Flag of Switzerland.svg
Szwajcaryjo Bern Szwajcarsko Kůnfederacyjo mjymjecko, francusko, italsko, růmansz 41 290 8 061 516 X mark.svg X mark.svg
Flag of Turkey.svg
Turcyjo Ankara Republika Turcyje turecko 783 580 81 619 392 X mark.svg X mark.svg
Flag of Ukraine.svg
Ukrajina Kijůw Ukrajina ukrajińsko 603 700 42 805 731 X mark.svg X mark.svg
Flag of the Vatican City.svg
Watykůn Watykůn Watykańske Państwo-Mjasto łaćińsko, italsko 0,44 800 X mark.svg Yes check.svg
Flag of the United Kingdom.svg
Wjelgo Brytańijo Lůndůn Zjednoczůne Krůlestwo Wjelgij Brytanije a Půłnocnyj Irlandyje angelsko 244 820 63 742 977 X mark.svg X mark.svg

Ńyuznawone państwa[edytuj | edytuj zdrzōdło]

Fana Mjano państwa Cołke mjano państwa Terytorium państwa Stolica Uoficjalno godka Plac
(km²)
Liczba ludźi (2014) OU Ojro
Flag of Kosovo.svg
Kosowo[1] Republika Kosowa Syrbijo Prisztina albańsko, syrbsko 10 887 1 859 203 X mark.svg Yes check.svg
Flag of Transnistria (state).svg
Naddńystrze Naddńystrzańska Republika Mołdawska Mołdawijo Tyraspol mołdawsko (růmůńsko), rusko, ukrajińsko 4163 555 500 X mark.svg X mark.svg

Autůnůmiczne terytoryja[edytuj | edytuj zdrzōdło]

Fana Mjano państwa Zależne uod Stolica Uoficjalno godka Plac
(km²)
Liczba ludźi (2014) OU Ojro
Flag of the Faroe Islands.svg
Faerske Wyspy Dańijo Thorshavn faersko, důńsko 1399 49 947 X mark.svg X mark.svg
Flag of Gibraltar.svg
Gibraltar Wjelgo Brytańijo Gibraltar angelsko 6,5 29 185 Yes check.svg X mark.svg
Flag of Guernsey.svg
Guernsey Wjelgo Brytańijo Saint Peter Port angelsko, francusko 78 65 849 X mark.svg X mark.svg
Flag of Norway.svg
Jan Mayen Norwygijo norwesko 372,5 0 X mark.svg X mark.svg
Flag of Jersey.svg
Jersey Wjelgo Brytańijo Saint Helier angelsko, francusko 116 96 513 X mark.svg X mark.svg
Flag of Norway.svg
Svalbard Norwygijo Longyearbyen norwesko 62 049 1872 X mark.svg X mark.svg
Flag of the Isle of Man.svg
Wyspa Man Wjelgo Brytańijo Douglas angelsko, manx 572 86 866 X mark.svg X mark.svg

Przipisy

  1. Uznawone bez 106 państw.